Led Poster

Led Poster ve Led Ekran Uygulamalarımız

gusto-led-ekranKısaca ışık yayan diyot demektir. Diyot, elektrik akımının sadece tek yönlü akmasını sağlayan yarı iletken bir elektrik devresi elemanıdır. Ana malzemesi yani hammaddesi silikondur. Diyotlar, üzerinden elektrik akımı geçtiğinde farklı açılarda foton açığa çıkarmakta, yani ışık yaymaktadırlar.

LED teknolojisi, ilk olarak 1920 yılında SSCB’de (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) radyo alıcılarındaki diyot elemanların ışık yaydığını fark eden bir radyo teknisyeni tarafından bulunmuştur. 1962 yılında da Amerika’da yaygın bir biçimde kullanılmaya başlanmıştır.

Led Teknolojisinin Avantajları Nelerdir?

Geleneksel ışık kaynaklarına nazaran çok sayıda avantajı bulunmaktadır. Uzun kullanım ömrü, sağlam yapısı, hızlı bir şekilde açılıp kapanması, düşük elektrik enerjisi tüketimi gibi avantajları, geleneksel kaynaklara göre daha pahalı olmasını fazlasıyla karşılamaktadır. LED’lerdeki enerji tüketimlerinin az olma sebebi, kayıpların az olmasından kaynaklıdır.

LED’ler, metal flaman içermediklerinden, her türlü koşulda sorunsuz işlev görmektedirler. Aydınlatma değerleri de floresan lambaları bile aşmıştır, örneğin beyaz renklerde aydınlatması 140 Lümen/Watt değerindedir. Prototip üretimlerinde bu seviye 180 Lümen/Watt değerlerine kadar ulaşabilmektedir.

LED’lerin bir özelliği de üzerlerine, yaydıkları ışıkla aynı ya da daha yüksek bir frekans değerinde ışık düşürüldüğünde, foton özelliği yaymalarıdır. Bu özellikleri sayesinde; elektronik aygıtlarda, televizyonlarda, makinalarda ve monitörlerde tuş olarak da kullanılmaktadırlar.

LED Teknolojisinin Kullanım Alanları Nelerdir?

LED teknolojisi ilk kullanıldığı dönemlerde, oldukça zayıf kırmızı renkte ışık yayabilmekteydi. Bundan dolayı, sadece elektronik cihazların durum/güç göstergelerinde kullanılmaktaydı. Ancak günümüzde görünür ışık (morötesi, kızılötesi) dalga boylarında ve oldukça parlak şiddette ışık yayabilme özelliğine sahip olduklarından; her türlü aydınlatma işlerinde, mimari ve sinyalizasyon aydınlatmalarında, reklam panolarında, televizyon ve LCD ekran aydınlatmalarında, otomobil farlarında sıklıkla kullanılmaktadırlar.

Firmamız üretimi olan led ekran, led poster gibi LED teknolojisi ile çalışan ekranlar, görüntüler bugün birçok ortamda kullanılmaktadır. Bu uygulama alanları; alışveriş merkezleri, konser alanları, mağazalar ve mağaza önleri, stadyumlar, mobil araçlar ve totemler gibi alanlardır.

LED Ekran ve LED Posterler

Led ekran ve LED poster; dışı kaplı özel üretim, kırmızı-yeşil-mavi renkli LED’lerin bir araya getirilmesi ile üretilmektedir. Firmamız, elektronik çipler aracılığıyla, LED ekranların ışık gücüne müdahale edilebilmekte ve faklı LED’lerden farklı güçte ışıklar yayabilmektedir.

LED ekran ve led poster görüntüsü, bilgisayar ekranına ya da televizyona benzer bir görüntüdür. Görüntünün oluşumu, otomatik kontrol sistemi tarafından harici bir hafızadan işlenen renk bilgisinin LED ekrana aktarılması ile gerçekleşmektedir. Bu aktarım esnasında, renklerin parlaklıkları da ayarlanmaktadır.

http://www.aturkhaber.com/led-poster-kiosks-dokunmatik-ekran

Yazar: toptanledekran

Toptan Led ekran teknolojileri ithalatcısı.